12. december 2019

Ib Spang Olsen tegning på Østerbro er reddet

Københavns Kommune har fundet de nødvendige midler til at fremtidssikre Ib Spang Olsens tegning ved Nordhavn Station.

Et populært kunstværk på Østerbro, lavet af den kendte tegner Ib Spang Olsen, bliver nu sikret langt ud i fremtiden.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune har fundet de nødvendige midler til at renovere illustrationen, der er sat op ved en gangtunnel under banelegemet ved Nordhavn Station.

Fotostaten er præget af tidens tand og graffiti, og bliver nu gennemgående renoveret med nye hårdføre plader med lang holdbarhed.

"Mange Østerbro-borgere har stærke følelser for kunstværket og har givet udtryk for, at de gerne vil have, at vi bevarer billedet. Det har jeg lyttet til, og nu har vi fundet de nødvendige penge for at sikre Ib Spang Olsens smukke tegning. Så man kan nærmest kalde det en tidlig julegave til Østerbro", siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Forvaltningen har ansvar for vedligehold

Det var Østerbro Lokalråd, der i 2007 fik opsat Ib Spang Olsens tegning som et 230 kvm. stort fotostat ved indgangen til Nordhavn.

Og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er, ifølge en aftale med Banedanmark, ansvarlig for al vedligehold af tegningen, fordi det blev opført som et beskæftigelsesprojekt.

Til forhandlingerne om Budget 2020 prøvede beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard at skaffe penge til en renovering af den forsømte tegning, men det var de andre partier ikke med på.

Nu er de fornødne 375.000 kroner tilvejebragt inden for forvaltningens budget.

Renoveringen forventes påbegyndt i løbet af december måned.