2. april 2020

Beskæftigelsesborgmester: Overførselssag sender flere penge ud til et trængt erhvervsliv

Partierne bag Budget 2020 i København har fordelt 150 millioner kroner til en række kommunale hasteopgaver.

Glædeligt at vi kan få flere skattekroner kroner ud at arbejde under krisen, mener Venstre

150 millioner skattekroner er på vej ud fra den kommunale kasse i København til en række nødvendige hasteopgaver.

Det er partierne bag Budget 2020, der i den såkaldte overførselssag overfører kommunens mindreforbrug i 2019 til det nye budgetår.

Pengene skal bruges til at gøre skoleveje mere sikre, reparere kritisk infrastruktur som veje, udvide idrætsfaciliteter og skoler og renovere det 112 år gamle spir på Nordre Kapel på Vestre Kirkegård, der er i fare for at gå i stykker.

"Som erhvervslivets borgmester glæder det mig, at vi får endnu flere kommunale midler ud til de trængte virksomheder i bl.a. byggeriet. Vi har brug for alle de muligheder, som vi har til rådighed, for at afbøde effekten af coronakrisen, og her er vi forpligtet til at støtte med de fælles skattekroner", siger beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Delt op i to omgange

De 150 millioner kroner er kun første del af overførselssagen.

På grund af coronakrisen er den delt op i en første udmøntning af penge til nødvendige opgaver, der skal sættes i gang snarest, og så en politisk forhandling om knap så hastende sager i første uge af maj måned.

Her ser beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren frem til at forhandle om flere penge til erhvervslivet. Det vil dels være i form af hjælpepakker til erhvervslivet, herunder den hårdt trængte turismebranche. Og dels konkrete håndsrækninger som erhvervsparkeringspladser, pulje til løft af lediges digitale kompetencer, og digitalisering af de administrative indrejseprocesser, der i dag gør det besværligt for virksomheder at rekruttere internationale medarbejdere.

"Erhvervslivet har i mange år hjulpet os med at skabe vækst, udvikling og gang i økonomien. Nu må det være vores opgave at betale tilbage ved at hjælpe erhvervslivet i trængte tider", siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Den første udmøntning af penge skal godkendes af Borgerrepræsentationen senest 14. maj og den næste den 4. juni.

Samlet fordeles omkring 800 millioner kroner i årets overførselssag.