18. juni 2020

Beskæftigelsesborgmester: Seksdages-reglen skal væk

Det giver ingen mening at opretholde et vilkårligt tal, når man samtidig åbner op for, at flere turister må komme til landet.

Grænselempelserne er et godt skridt på vejen, men den københavnske turistbus kører stadig i det tunge gear i slæbesporet.

Derfor skal vi helt have fjernet reglen om, at turister ved grænsen skal bevise seks overnatninger i Danmark.

Det siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), efter at nye rejsevejledninger fra den 27. juni betyder, at der på bestemte betingelser kan rejses til og fra visse lande.

Kravet om, at turister skal overnatte seks gange for at komme ind i landet fjernes fra den 27. juni for turister fra Københavns naboregioner Skåne, Halland og Blekinge i Sverige samt Slesvig-Holsten i Tyskland, men pålægges nu alle andre turister, der kommer til landet.

Og det er helt hen i vejret, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

"Det er et alvorligt benspænd for turismeindustrien i hovedstaden, og dermed for beskæftigelsen, at vi stiller krav om seks overnatninger, for det afskærer alt for mange turister fra at komme til København. Få nu fjernet den stupide regel, som er både ulogisk og uretfærdig over for de tomme hoteller, restauranter og turistattraktioner, som lige nu styrtbløder. Det giver ingen mening at opretholde et vilkårligt tal, når man samtidig åbner op for, at flere turister må komme til landet", siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Drop det komplicerede system

Hun mener desuden, at det omfattende system, som regeringen lægger op til, med diverse objektive kriterier for åbne eller lukkede lande er alt for kompliceret for menigmand.

"Folk kan ikke manøvrere i det i den virkelige verden. Kan jeg bestille et hotel i juli nu, eller kan jeg ikke? Og hvad sker der, hvis et land ændrer status, mens jeg er i det? Alle de spørgsmål, som systemet rejser, vil være ødelæggende for almindelige menneskers mulighed for at planlægge en ferie. Det er en ommer", siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun mener, at de objektive kriterier bør erstattes af den mest simple udgave: En bestemt dato med garanteret åbning for alle lande.