Erhvervslivets borgmester: Boost til byggesagsbehandling i København

Trængte virksomheder og københavnere, der venter på en byggetilladelse, får nu hjælp. Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har sikret en vækstpakke på over 26 mio. kroner. Heraf går mere end 11 mio. til at købe privat hjælp til byggesagsbehandling.

Virksomheder, der gerne vil opføre et etagebyggeri, og almindelige københavnere, der ønsker at udvide deres hus, får nu en håndsrækning.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har i de netop overståede budgetforhandlinger, som led i en større vækstpakke, sikret mere end 11 millioner kroner til at købe hjælp udefra til at få bugt med de lange ventetider på byggesagsbehandling i Københavns Kommune.

Dermed kan op mod 1000 byggesager afvikles meget hurtigere end normalt.

"Flere erhvervsklima-målinger viser, at København ligger i bunden bl.a. på grund af den lange byggesagsbehandlingstid. Derfor skal skeen i den anden hånd, hvis vi skal genvinde erhvervslivets og københavnernes tillid og levere den bedst mulige service til dem, der gerne vil bygge nyt eller udvide. Nu får vi i højere grad private aktører på banen for at sikre en hurtigere byggesagsbehandling. Det vil give bedre forhold for virksomhederne og glæde almindelige københavnere", siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Kommunen bruger i gennemsnit over 5 ½ måned på at behandle en ansøgning om et erhvervsbyggeri med flere etager, og dermed er der lang vej til det nationale mål på 55 dage for etagebyggeri for erhverv.

Vækstpakke på 26,5 millioner kroner
Det ekstra boost til byggesagsbehandlingen er en del af den vækstpakke på 26,5 millioner kroner, som Cecilia Lonning-Skovgaard har fået forhandlet hjem i Budget 2022.

Over de næste fire år er der også sat over 7 millioner af til at opkvalificere københavnske ledige for at imødekomme virksomhedernes efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.

To millioner kroner skal gå til en særlig Life Science Task Force, der skal få ledige med livsstilssygdomme som overvægt og diabetes tilbage på arbejdsmarkedet.

2,5 mio. afsættes til at støtte iværksætter-initiativer i København, 1,7 millioner kroner skal de næste to år gå til at få flere kvindelige lærlinge i bygge- og anlægsbranchen og så skal der bruges to mio. på at både modtage og fastholde nye internationale borgere i hovedstaden med bolig og job.

"Jeg glæder mig over, at vi her på bagsiden af coronakrisen kan hjælpe både erhvervsliv, ledige og iværksættere med en række udfordringer. Som erhvervslivets borgmester er jeg stolt over at have sikret 30 millioner kroner til så mange forskellige initiativer, som vil skubbe København hurtigere frem i en både grønnere og mere langsigtet vækst", siger Cecilia Lonning-Skovgaard.