København hylder og hjælper veteraner i arbejde

Fredag og søndag er København vært for Veteran Match 2021. Arrangementet består både af et jobmatch-arrangement og en særlig hyldest af veteraner, når FCK møder Viborg.

Parken i København danner i weekenden rammen om Veteran Match 2021.

Fredag er der arrangeret et jobmatch-arrangement, hvor ledige veteraner bliver sat overfor virksomheder, som er interesseret i at få en veteran tilknyttet.

Senere søndag bliver veteranerne hyldet til FCK - Viborg. Her spiller hjemmeholdet i særlige trøjer, som bliver bortauktioneret efterfølgende til fordel for Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt.

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er stolt af, at det igen i år er lykkes at lave Veteran Match.

"Vi har fundet en model til både at hylde veteraner og hjælpe dem, der står uden for arbejdsmarkedet, tilbage mod et job. Som by skal vi være der for vores veteraner, når kampen i udlandet er blevet til kampen for at få en velfungerende hverdag herhjemme. Og for mig er Veteran Match en vigtig begivenhed som vi er godt i gang med at gøre til en årlig tradition," siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Københavnerbegivenhed har fået vokseværk
Cecilia Lonning-Skovgaard var en af idémagerne bag den første udgave af Veteran Match, som blev afholdt i efteråret 2020 i tæt samarbejde med FCK og DIF.

Også dengang var det med et jobmatch arrangement, hvor 8 veteraner kom i gang med flexjob, virksomhedspraktik eller andre former for beskæftigelse. Derudover var der særlige kamptrøjer til FCKs hjemmekamp mod Lyngby.

Ambitionen var, at konceptet på sigt skulle blive til en fast tilbagevendende begivenhed - ikke bare i København men over hele landet og i flere sportsgrene.

Det er på rekordtid blevet til virkelighed igennem Danmarks Idrætsforbund. Hele Metal Ligaen samt samtlige klubber fra Superligaen i fodbold samt 1. divisionsklubben Esbjerg og to københavnske håndboldligaklubber er klar til at hylde de danske soldaterveteraner den kommende tid.

"I DIF sætter vi stor pris på samarbejdet med Københavns kommune og Parken Sport & Entertainment - begge parter var helt essentielle for at få dette nationale Veteran Match setup op at stå. De har været medvirkende til en eksplosiv udvikling, hvor alle klubber i Superligaen og Metal Ligaen nu er med. Jeg glæder mig til igen i år at følge Københavns arbejde med de ledige veteraner og ser frem til nogle super kampe i såvel Superliga, som Metal Liga og kvindehåndboldligaen. Fra DIF skal der lyde en stor tak for et altid positivt samarbejde - når vi samarbejder bliver indsatsen for de danske veteraner endnu bedre," siger Rune Oland Tanggaard, projektchef i Danmarks Idrætsforbund.

Til søndagens kamp i Parken mellem FCK og Viborg spiller københavnerne i særlige trøjer med Veteran Match logoet på brystet.

Kamptrøjerne bliver efterfølgende auktioneret bort, og pengene går til Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt. Sidste år blev der i København samlet ca. 120.000 kroner ind.
 

Fakta:

  • Ved jobmatch arrangement i forbindelse med Veteran Match 2020 deltog 18 veteraner og 8 kom i gang med flexjob, virksomhedspraktik eller andre former for beskæftigelse.
     
  • Ved jobmatch arrangementet i år deltager ca. 40 veteraner. Der deltager 13 virksomheder.